Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 11:29 - Учени от Харвард пътуват до Хималаите, намират монаси със „Свръхчовешки способности”
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.02.2018 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Учени от Харвард пътуват до Хималаите, намират монаси със „Свръхчовешки способности”

January 24, 2018

image

Идеята, че на Земята има човеци със „свръхчовешки” способности е нещо, което много от нас смятат, че се отнася само за холивудските филми.

Само че ако отделим малко време за проучване и изследване, ще се натъкнем на извънредно интересни статии и текстове, които предполагат, че на Земята има човеци, които могат да правят невъобразими неща.

Има множество древни учения, които обясняват как човешки същества имат способността да се сдобият със зашеметяващи способности чрез употребата на различни техники.

Погледнете древните Йога учения, например, и прочетете за будизма.

Чрез използването на техники, познати като сидхи – съвършенство на санскрит – които са медитативни техники, включващи медитация, статично танцуване, биене на барабани, молитви, постене, психеделика и др., хората могат да отключат потенциала си.

Когато си помислим за йога, се сещаме за будизъм, или поне при мен е така. Любопитно, в древните будистки учения намираме обилни доказателства за съществуването на „необикновени сили”, а Буда очаквал учениците му да добият тези способности и да живеят мирен и нормален живот.

Един професор по будизъм и тибетски занимания от Мичиганския университет, на име Доналд Лопес Млд., обяснява множеството способностит, приписвани на Буда и ученията му.

Професор Лопес посочва, че „с това просвещение се вярвало, че притежава всякакви свръхнормални сили, включващи пълно познание за всеки от миналите си животи и тези на други същества, способноста да чете мислите на другите, способността да създава свои двойници, способността да се издига във въздуха и едновременно да изстрелва огън и вода от тялото си.Макар и да преминал в нирвана на осемдесет и една годишна възраст, той би могъл да живее цяла епоха или до края на епохата, просто ако го били помолили да го направи”.

Доказателства за „свръхчовешки способности” могат да бъдат намерени в множество удостоверими източници. Например, Свами Рама – индийски йога, който е известен като един от първите йоги, позволил да бъде изследван от западни учени, - пише в книга, наречена „Живот с хималайските Майстори”: „Никога преди това не бях виждал човек, който да може да седи без да мигне от осем до десет часа, но този адепт беше много необикновен. Той левитираше на около половин метър по време на медитациите си”.

Рама обяснява: „Измерихме това с връв, която след това беше измерена с линия. Искам да изясня обаче, както вече ви казах, че не смятам левитацията за духовно упражнение. Това е упражнение за напредналите в пранаяма. Който е запознат с връзката между маса и тегло, разбира, че е възможно да се левитира, но само след дълго упражняване...”

Рама отбелязва, че монасите имали повече от очарователни способности: „Той (също така) имал силата да трансформира материята в различни форми, като да превръща скала в бучка захар. Едно след друго на следващата сутрин той направи много такива неща. Каза ми да докосна пясъка... и песъчинките се превърнаха в бадемови и кашу. Бях чувал за тази наука и познавах основните ѝ принципи, но едва ли бях вярвал на такива истории. Не изследвах тази област, но съм напълно запознат суправляващите закони на науката”.

Но доказателства за тези учения могат да се намерят в безброй книги и древни текстове.

В наши дни имаме проучване, порведено от учени от Харвард, които останали изумени от това, което открили, след като посетили отдалечените манастири през 80-те години на миналия век.

Професорът по медицина от Харвард, Хърбърт Бенсън, изучавал монаси от Хималаите, които имали способността да повишават температурата на пръстите си с до 17 градуса, използвайки йога техника, наречена Тум-мо.

Освен това, изследванията, проведени в Сиким, Индия, оставили експертите изумени, след като открили, че монасите имали способността по някакъв начин да забавят метаболизма си с до 64 процента.

Експертите открили и че хималайските монаси имали способността да изсушават студени мокри чаршафи само с телесната си температура.

Имайте предвид, че някои от тези монаси живеят на екстремни места в Хималаите на височина 5 000 метра.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746027
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031